ua en ru

У Червоному Хресті підтверджують отримання пропозиції РФ супроводжувати гуманітарний вантаж в Україну

У Міжнародному Комітеті Червоного Хреста підтверджують отримання пропозиції Росії супроводжувати гуманітарний вантаж в Україну.

У Міжнародному Комітеті Червоного Хреста підтверджують отримання пропозиції Росії супроводжувати гуманітарний вантаж в Україну. Про це повідомляє прес-служба МКЧХ.

Так, МКЧХ підтвердив, що він отримав від міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова пропозицію брати участь в організації направлення автоколон з гуманітарною допомогою в східні області України.

"З урахуванням ситуації, яка склалася, ми вітаємо будь-яку гуманітарну ініціативу, яка зможе полегшити страждання цивільних осіб... Ми розглядаємо можливість надання додаткової гуманітарної допомоги в зонах конфлікту, проте для цього необхідна участь, схвалення і підтримка всіх зацікавлених осіб. Будь-які кроки, які робить МКЧХ, будуть здійснюватися у суворій відповідності з принципами нейтральності, неупередженості та незалежності, які закладені в основу діяльності нашої організації", - зазначив керівник місії МКЧХ в Україні Мішель Массон.

За його словами, для того, щоб бригади МКЧХ могли здійснювати свої завдання, у них повинен бути безпечний доступ до людей, які потребують допомоги.