ua en ru

У КПУ звинуватили парламентську більшість в сепаратизмі

Сьогодні, 6 травня 2014 року, більшістю Верховної Ради було прийнято антизаконне рішення про видалення з закритого засідання Верховної Ради України в повному складі фракції Компартії, за яку проголосувало три мільйони громадян України. Про це йдеться в заяві КПУ.

"Після вимог лідера фракції Петра Симоненка про проведення відкритого засідання Верховної Ради, з тим, щоб український народ почув, хто і за що вбиває мирних громадян в Донецькій, Луганській областях, інших регіонах країни, спалює людей в Одесі, парламентська більшість, усупереч чинному Закону України про парламентський регламент, прийняла рішення про видалення депутатів-комуністів із зали пленарних засідань", - йдеться в повідомленні.

У КПУ зазначають, що нинішня влада на чолі з Турчиновим, Яценюком, Наливайченко, Парубієм, Ковалем, Аваковим повністю винна в сотнях жертв серед мирного населення.

"Фракція Компартії вимагає вшанувати пам'ять всіх загиблих в горнилі розв'язаної режимом громадянської війни. Але отримала відмову. Виявилося, що для цього режиму загиблі в будинку профспілок одесити не жертви", - підкреслили в Компартії.

У заяві наголошується, що фракція Компартії вимагає роззброїти каральні загони, сформовані з бойовиків "Правого сектору", так званої самооборони майдану, інших націонал-екстремістських організацій і криміналітету. Депутати-комуністи також вимагають від режиму негайно припинити всі бойові дії і провокації, сісти за стіл переговорів і прийняти консолідоване рішення, підписане лідерами всіх парламентських фракцій, в.о. президента і прем'єр-міністра, лідерами регіональних громад і головами місцевих рад, в якому чітко визначити питання і терміни проведення референдуму про територіально-державний устрій України, про статус російської мови і повноваження територіальних громад. В тому числі і щодо федералізації і збереження єдності країни.

Також КПУ виступила проти фактичного скасування святкування Дня Перемоги.

"Фракція Компартії заявляє: в Україні затверджується неофашистська диктатура. Державність країни цілеспрямовано знищується. Роблять це саме ті, хто голосніше за всіх кричить про єдність і патріотизм", - підкреслюється в заяві.