ua en ru

У Кот-д'Івуарі вбито лідера великого збройного угруповання, що воювало на боці А.Уаттара

В Абіджані, найбільшому місті Кот-д'Івуара, в середу в перестрілці вбито лідера одного з великих збройних угруповань Ібрагіма Кулібалі. Про це повідомило міністерство оборони Кот-д'Івуару. За його даними, в бою були вбиті також шестеро прихильників І.Кулібалі та двоє військовослужбовців урядових військ, передає радіо "Свобода".

Загони І.Кулібалі брали участь у нещодавньому збройному конфлікті між силами нинішнього Президента країни Алассана Уаттара і його суперника, екс-президента Лорана Гбагбо.

Після перемоги А.Уаттара І.Кулібалі домагався винагороди для своїх бійців, але не виконав наказу Президента - роззброїтися.
В кінці листопада 2010 р. в Кот-д'Івуарі пройшов другий тур президентських виборів, за підсумками яких обидва кандидата - і Л.Гбагбо і лідер опозиції А.Уаттара - оголосили про свою перемогу. Перший користувався підтримкою в основному християнського населення, другого підтримують мусульмани. Країни світової спільноти, насамперед США, визнали главою країни А.Уаттара і закликали Л.Гбагбо піти у відставку. Однак останній не погодився віддавати владу. Боротьба між прихильниками та противниками обох політиків набула характеру збройного протистояння. У конфлікт втрутилися миротворчі війська ООН, які заарештували Л.Гбагбо. ООН заявила, що він буде притягнутий до відповідальності.