ua en ru

У Костянтинівці Донецької обл. затримано особистого охоронця терориста Гіркін, йому загрожує довічне покарання, - МВС

У Костянтинівці Донецької області спецгрупа МВС затримала 23 серпня особистого охоронця терориста Ігоря Гіркіна (відомого як "Стрілок") - Олексія Володимировича Ш. 1980 року народження. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у своєму Facebook.

Затримання, за словами Геращенка, відбулося після запеклого збройного опору.

"Вчора вранці група затримання із кращих бійців спецпідрозділу "Сокіл" виїхала на місце затримання - висотний житловий будинок у спальному масиві в Костянтинівці. Піднявшись на 7-й поверх, подзвонили у двері, представившись комунальною службою на предмет перевірки лічильників. Однак терорист відчув, що за ним прийшли зовсім не комунальники, і відкрив вогонь з автомата через двері. Співробітники міліції відкрили вогонь у відповідь і поранили терориста у плече, після чого вибили двері і затримали пораненого терориста. Йому була надана перша медична допомога, без якої він би стік кров'ю", - йдеться в повідомленні.

Геращенко вважає важливим те, що інформація про перебування терориста була передана до Киїєва від місцевих проукраїнськи налаштованих співробітників Костянтинівській міліції.

"Зауважу, що терорист був у стані сильного алкогольного сп'яніння, і, схоже, це його хронічний стан вже п'ятий місяць", - написав радник глави МВС.

"Суд обрав терористові запобіжний захід на період слідства у вигляді арешту. А.В.Ш. інкримінується участь у вбивстві і замаху на вбивство з метою заволодіння майном і грошовими коштами", - зазначив Геращенко, додавши, що особистий охоронець Гіркіна може отримати вирок у вигляді довічного позбавлення волі.