ua en ru

У компанії Sony з'явився пост голови служби інформаційної безпеки

Японська компанія Sony, чия репутація була підмочена недавніми скандалами з хакерськими атаками, в результаті яких під загрозою опинилися персональні дані 100 млн користувачів ігрових мереж, всерйоз зайнялася інформаційною безпекою, затвердивши пост голови служби інформаційної безпеки, передає Reuters. Як відзначили представники компанії, на цей відповідальний пост був призначений Філіп Райтінгер, який до цього очолював Національний центр кібербезпеки США.
Райтінгер, який також працював для Microsoft та Міністерства оборони США, стане одним із віце-президентів Sony і буде звітувати безпосередньо перед Ніколь Селигман (виконавчий віце-президент і генеральний радник корпорації Sony), повідомили в японському конгломераті.
"Безумовно історія з кібератаками на ігрові мережі Sony стала каталізатором цих дій. З тих пір ми приймаємо додаткові зусилля, щоб підвищити рівень інформаційної безпеки компанії", - заявив представник Sony.
Капіталізація Sony скоротилася на 55% після того, як історія зі зломом мереж просочилася в пресу. Скандал розгорівся 27 квітня 2011 р., коли з'ясувалося, що хакери отримали доступ до персональних даних користувачів PlayStation Network і Qriocity. В результаті злому мережі були викрадені персональні дані майже 100 млн користувачів - імена, адреси електронної пошти, дати народження, логіни, паролі та інша особиста інформація. Sony була змушена призупинити даний ігровий сервіс приблизно на місяць. У травні ц.р. кібератаки на сервери Sony тривали, відповідальність за них взяла хакерська група LulzSec.