ua en ru

В.Колесниченко відкидає звинувачення опозиції про репресії ВРЮ стосовно суддів

Голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко відкидає звинувачення опозиції про репресії ВРЮ стосовно суддів. Про це він заявив РБК-Україна.

«Перші наші кроки (щодо звільнення суддів за порушення присяги) викликали незадоволення, що це початок репресій... Як тільки ми створимо умови, що суддя буде боятися, це означатиме кінець правосуддя взагалі... Ми повинні створити умови, щоб суддя спокійно робив свою роботу... Зараз ми зменшили кількість звільнень суддів, але не тому, що немає за що, а тому, що існує диференціація: в одному випадку суддя заслуговує на звільнення, а в іншому можна обмежитись доганою...Я неодноразово говорив з президентом про те, що найнебезпечніше, коли ВРЮ стане дійсно репресивним органом. Ми повинні знайти золоту середину (щодо суддів, до яких є претензії)», - зазначив В.Колесниченко.

Нагадаємо, що на минулому тижні під час 10-го з'їзду суддів Президент України Віктор Янукович застеріг членів ВРЮ від винесення необґрунтованих рішень щодо звільнення суддів та використання розширених повноважень ВРЮ у власних цілях.