ua en ru

В коаліції сумніваються в можливості проведення позачергового засідання Ради

Фракція "Самопоміч" вимагає проведення у четвер, 26 лютого 2015 р., позачергової сесії Верховної Ради України через надзвичайну ситуацію, яка склалася в економіці країни. Про це заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає прес-служба партії.

На переконання нардепа, парламент повинен визначитися щодо можливої відставки керівника Національного банку України Валерії Гонтарєвої і прийняти в першому читанні зміни до бюджету.

У той же час, як заявив РБК-Україна народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрій Павелко, Верховна Рада навряд чи збереться на позачергове засідання.

"Депутати готові. Але не думаю, що позачергове засідання парламенту відбудуться на цьому тижні. Оскільки за регламентом потрібні як мінімум добу до його оголошення, а найголовніше, щоб зібрався необхідний кворум нардепів. Тобто така кількість депутатів, щоб ми змогли прийняти рішення. Тому не думаю, що це буде на цьому тижні", - заявив він.

У той же час в оточенні голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана повідомили РБК-Україна, що поки немає жодної інформації про підготовку позачергового засідання парламенту.

Ще один учасник парламентської коаліції - фракція "Батьківщина" взагалі сумнівається, що пакет законів, поданих Кабміном буде прийнятий в парламенті. Як заявив РБК-Україна заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, консультації по законопроектах проходять досить складно.

"Спочатку позачергове засідання планували на четвер. Але на даний момент не узгоджено весь пакет документів, які вніс уряд у парламент. Вчора пройшла консультація прем'єра з фракцією "Батьківщина". У нас багато питань до того пакету документів, який вніс Кабмін. Тому важливо не просто зібратися в парламенті, а зібратися для прийняття рішення. Потрібно прийняти таке рішення, яке не виведе людей на вулиці. А це в даній ситуації проблематично", - заявив він.

Тому, за прогнозом Соболєва, парламент навряд чи збереться на позачергове засідання до кінця тижня: "Консультації тривають. І досить складно. Тому проводити таке позачергове засідання, щоб просто зібрати депутатів або збирати депутатів для ухвалення результативного рішення? Природно, збирати депутатів необхідно для ухвалення результативного рішення".

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав терміново скликати засідання Ради щодо ситуації з курсом гривні.

Також в БПП допустили відставку Гонтарєвої на найближчому засіданні Ради.

Зазначимо, що за останньою інформацією, Верховна Рада розгляне зміни до держбюджету 3 березня 2015 р. на черговому пленарному засіданні.