ua en ru

У Китаї двоє учасників зіткнень у провінції Сіньцзян засуджені до смертної кари

У Китаї двоє чоловіків засуджені до смертної кари і ще троє - до різних термінів тюремного ув'язнення за участь у зіткненнях, що сталися в кінці квітня 2013 р. в китайській провінції Синьцзян, в ході яких загинула 21 людина, повідомляє ВВС.

Вирок був винесений народним судом проміжної інстанції м. Кашгар, Муса Хесен і Рехман Хупур були визнані винними у злочинах, скоєних у складі "терористичної групи".

Групі було інкриміновано "ведення незаконної релігійної діяльності та сприяння релігійному екстремізму". У вироку було зазначено, що обвинувачені зібрали 10 вибухових пристроїв і провели вибухотехнічні випробування.

Нагадаємо, інцидент стався 24 квітня 2013 р. в ході перевірки представниками влади підозрілого будинку. Мешканці будинку взяли в заручники трьох соціальних працівників і напали на співробітників поліції, які прибули їм на виручку. В ході поліцейської операції було застрелено шестеро підозрюваних, проте всі троє заручників також були вбиті. Загинули також 15 співробітників поліції та представників місцевої влади.