ua en ru

У Киргизстані проводять експертизу безпеки цукерок Roshen

Департамент профілактики захворювань та експертиз Киргизстану проводить експертизу безпеки складу цукерок української фірми Roshen.

Департамент профілактики захворювань та експертиз Киргизстану проводить експертизу безпеки складу цукерок української фірми Roshen. Про це сьогодні, 13 серпня, повідомили в прес-службі відомства, повідомляють місцеві ЗМІ.

Як наголошується, сьогодні проводяться лабораторні дослідження, результати яких очікуються найближчим часом.

Нагадаємо, Росспоживнагляд 29 липня заборонив ввезення в Росію кондитерських виробів, вироблених на київській, вінницькій, маріупольській та кременчуцькій кондитерських фабриках, що належать українській кондитерській корпорації. У повідомленні відомства зазначалося, що в продукції цих фабрик, зокрема в молочному шоколаді, виявлений здатний накопичуватися в організмі людини канцероген бензопірен.

Згодом партнери Росії з Митного союзу і Молдова влаштували аналогічні перевірки українських цукерок, проте жодних відхилень від норм не знайшли - про це відзвітували в Таджикистані, Молдові, Казахстані та Білорусії.

У свою чергу представники Roshen заявили, що виявлення в складі їхньої продукції бензопірену не може вважатися порушенням норм РФ, так як норм, що регламентують вміст цієї речовини в кондитерській продукції, не існує не тільки в Росії та Україні, але і в країнах ЄС.

Пізніше Росспоживнагляд заявив, що понад 90% досліджених зразків виробів Roshen не відповідають нормам. Однак, згідно з повідомленням, основною причиною невідповідності кондитерські вироби є не виконання законодавства в області захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчової цінності продукції, вказаної на етикетці).

В останні дні почастішали розмови, що продукція Roshen незабаром може повернутися на російський ринок.