ua en ru

У Київраді сьогодні розглянуть питання затвердження кандидатури на посаду секретаря Київради Г.Гереги

На сьогоднішньому засіданні Київради буде розглянуто тільки одне питання порядку денного - затвердження кандидатури на посаду секретаря Київради депутата Київради з фракції "Громадський актив Києва" Галина Гереги. Про це повідомила лідер фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді Алла Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.
За її словами, на даний момент проходить зустріч Г.Гереги з усіма предстателями фракцій Київради, після чого питання про затвердження цієї кандидатури буде піднято на засіданні.
Крім того, О.Шлапак повідомила, що питання переформування комісії Київради, про які на вчорашньому засіданні говорили деякі депутати, найближчим часом розглядатися не буде.
"Вчора на засіданні фракцій Галина Федорівна (Герега)... заявила про те, що переформатування комісії поки не буде розглядатися, оскільки вона вважає це недоцільним. Це було принциповим зауваженням - переформування комісії, щоб було недопущення", - зазначила А.Шлапак.
Зокрема, на питання чи буде розглядатися кандидатура при затвердженні нового секретаря Київради тільки Г.Герега або і другого заявленого вчора кандидата, А.Шлапак підкреслила: "Регламентом передбачено, що не може бути кілька кандидатур. Може бути тільки одна кандидатура, яка узгоджена і з фракціями і найголовніше це буде погоджено з київським міським головою".
Також О.Шлапак додала, що другим кандидатом депутати називали "регіонала" Володимира Дейнего - голову комісії Київради з питань власності. Також вона спростувала вчорашні прогнози про те, що на сьогоднішньому засіданні прозвучить заява про розпад фракції блоку Л.Черновецького у Київраді: "Партія може дуже багато прогнозувати в Київраді, у них є на це повноваження, але ніяких заяв від фракції блоку Л.Черновецького сьогодні не буде".