ua en ru

У Київській області відкрито когенераційний завод вартістю в 18 млн євро

Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті когенераційного заводу від компанії Coca-Cola Hellenic, вартістю в 18 млн євро - передає кореспондент РБК-України.

"Ми із задоволенням запускаємо ще один проект цієї компанії, який дасть можливість скоротити викиди парникових газів на 120 тис. тонн протягом наступних чотирьох років. Це хороший результат в боротьбі за поліпшення навколишнього середовища, так як зміна клімату - це глобальна проблема, і жодна країна не повинна бути осторонь ", - зазначив Янукович.

У Київській області відкрито один з двадцяти когенераційних заводів, які будуть побудовані до 2015 р. компанією Coca-Cola Hellenic в різних країнах світу. Будівництво заводу реалізовано в рамках програми підприємства із захисту навколишнього середовища і переходу на використання інноваційних ресурсозберігаючих технологій.

Компанія "Кока-кола беверіджис Україна" оголосила про відкриття інноваційного енергозберігаючого заводу в Україну, який зменшить викиди CO2 більш ніж на 40% і підвищить енергоефективність на 32% порівняно з традиційними енергетичними установками.