ua en ru

В Київській обл. викрито співробітників пенітенціарної системи, які привласнили майже 180 т цукру

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Київській обл. викрили організовану злочинну групу, у складі двох високопосадовців Державного департаменту України з питань виконання покарань та начальника і старшого інспектора відділу інтендантського та господарського забезпечення однієї з виправних колоній Київської обл., повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Зазначені працівники привласнили державні кошти для закупівлі 176 т цукру, призначеного для харчування громадян, які перебувають у місцях позбавлення волі.

Встановлено, що в грудні 2009 р. група шахраїв, зловживаючи службовим становищем, з корисливою метою та, діючи в інтересах одного з підприємств, склали та підписали документи з неправдивими даними щодо закупівлі 200 т цукру для засуджених та ув'язнених, які утримуються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах області. В результаті таких неправомірних дій з боку посадовців, на склади виправної колонії Київщини поступило лише 23,9 т цукру. Кошти на решту 176 т у сумі 1 млн 114 тис. грн зловмисники привласнили. Таким чином державному бюджету завдано збитків на вказану суму.

Відносно фігурантів прокуратура Київської обл. порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.2,3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.27 (приховування злочинної діяльності організованої групи або злочинної організації) КК України. Слідство триває.