ua en ru

У Київській обл. засуджено двох високо посадовців за хабар у майже 500 тис. грн

У Київській області Броварський суд виніс вирок двом колишнім високопосадовцям у вигляді 8 років позбавлення волі за отримання хабаря у майже 500 тис. грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Повідомляється, що колишній голова Баришівської райдержадміністрації та голова Дернівської сільської ради корупційним шляхом передали у власність громадянина земельну ділянку загальною площею 3 га для ведення особистого селянського господарства.

Встановлено, що чоловік вирішив придбати собі землю під садівництво, а саме для вирощування ягід. З цією метою він звернувся до голови Дернівської сільської ради. Та пообіцяла йому узгодити питання щодо виділення земельної ділянки з головою Баришівської райдержадміністрації.

Після переговорів чиновники погодилися вирішити земельне питання на користь чоловіка за хабар в 60 тис. долл. Проте, відповідно до вимог діючого земельного законодавства, кожна особа має право на отримання земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства не більше 2 га. Тому чоловіку висунули пропозицію оформити у власність земельні ділянки по 1,5 га на себе, й ще на одну особу, на що він погодився.

Також повідомляється, що за посібництво в отриманні посадовцями хабара засуджено директора товариства, яке виготовило проект землеустрою по відведенню у власність вказаних земельних ділянок.