ua en ru

У Київської обл. посадовці ВУЗу незаконно використали 10 млн грн, передбачених на Євро-2012

Прокуратура Київської обл. відкрила кримінальне провадження відносно посадових осіб одного із ВУЗів області, які незаконно використали 10 млн грн бюджетних коштыв, передбачених на підготовку до Євро-2012. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської обл.

"Встановлено, що навчальний заклад уклав договір з будівельною компанією про закупівлю послуг. Згідно умов договору підприємство зобов'язалося виконати низку будівельно-монтажних робіт. Однак, вказані роботи були виконанні лише частково. Крім того, організація не встановила відповідне обладнання. За нібито виконанні роботи, працівники ВУЗу безпідставно перерахували підряднику 10 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою області за вказаним фактом до ЄРДР внесено дані про вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Досудове слідство триває.