ua en ru

У Київській обл. 10 серпня відбудеться відкриття літньо-осіннього мисливського сезону

На території Київської обл. 10 серпня 2013 р. відбудеться відкриття літньо-осіннього мисливського сезону. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Київській обл.

"Правоохоронці Київської обл. закликають мисливців дотримуватися правил полювання та техніки безпеки і нагадують, що зараз відкрито сезон тільки на пернатих", - йдеться в повідомленні.

У МВС нагадують, що відповідно до закону України "Про мисливське господарство та полювання" право на полювання мають громадяни України, які досягли 18-річного віку і іноземці, що отримали в установленому порядку документи, що засвідчують право на добування мисливських тварин.

"Не допускається виїзд мисливців і перебування їх на полюванні з несправною і незареєстрованою зброєю. Не можна полювати в нетверезому стані, ближче 200 м від житлових будівель, у темний час доби, направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо вона не заряджена, стріляти без потреби", - зазначили в МВС.

Міліція також нагадала, що за браконьєрство передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Зокрема, ст. 248 (незаконне полювання) Кримінального кодексу України передбачає покарання від накладення штрафу до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Працівники міліції звертаються до жителів Київської обл. з проханням бути обережними і гранично уважними під час відпочинку на територіях, де почався сезон полювання. А мисливцям нагадують, що в разі порушення закону винні особи будуть нести відповідальність згідно з чинним законодавством. Так, ст.85 (порушення правил використання об'єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу.

"Повторне ж вчинення подібного порушення закону спричинить за собою не тільки значні фінансові витрати (штрафи), а й конфіскація рушниці та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення або позбавлення права полювання на строк до трьох років", - йдеться в повідомленні.