ua en ru

У київському окрузі №220 триває боротьба компроматів і підкуп виборців, - Гордон

У київському окрузі №220 триває боротьба компроматів і підкуп виборців, - Гордон

Крім підкупу і "каруселей", до Києва звозять "тітушек", які під виглядом бійців АТО можуть влаштувати безлади на дільницях. Подібні провокації найбільш вірогідні в трьох проблемних округах: №220 (Подільський район), №217 (Оболонь) та №213 (Троєщина). Про це заявив в ефірі телеканалу "Київ" кандидат у народні депутати від 220-го виборчого округу журналіст Дмитро Гордон.

Журналіст повідомив, що в його окрузі триває боротьба компроматів і підкуп виборців. За інформацією Гордона, масштабні фальсифікації готуються безпосередньо в день виборів 26 жовтня.

"В день виборів готується масовий підкуп виборців та застосування так званих "каруселей". Янукович, як політик, помер, але справа його живе. За технологією "каруселей" можна сфальсифікувати на свою користь від 50 до 100 голосів тільки на одній виборчій дільниці. У Подільському районі 72 виборчих ділянки, виходить близько 7 тисяч сфальсифікованих з допомогою "каруселей" голосів", - заявив Гордон.

Кандидат у нардепи нагадав про новий виборчий закон, згідно з яким фальсифікації і підкуп вважаються кримінальним злочином.

"Президент Порошенко підписав дуже правильний закон, згідно з яким той, хто взяв гроші за свій голос, отримує до двох років в'язниці, а організатор фальсифікацій - до 10 років", - наголосив Гордон.

Журналіст нагадав, що в Києві, крім 220-го, існують ще два проблемні округи, де на всіх виборах відбувалися масові фальсифікації.

"Один з кандидатів в 217 окрузі навіть написав відкритого листа на ім'я голови МВС Авакова, в якому попереджає про можливі збройні провокації на Оболоні в день виборів. За моєю інформацією, в Київ для масових фальсифікацій вже звозять "титушек", які під виглядом бійців АТО можуть влаштовувати безлади на виборчих дільницях. Я прошу МВС і СБУ звернути увагу: на 220-му, 217-му і 213-му округах висока ймовірність серйозних провокацій. Ми, зі свого боку, нечесних виборів, підкупу і крадіжки голосів не допустимо", - сказав Гордон.

Журналіст зазначив, що у Подільському районі триває війна компроматів", посилилася після оприлюднення соцопитування, згідно з яким Гордон перемагає у 220-му окрузі. За словами Гордона, суперники по округу ллють бруд не тільки на нього, як лідера передвиборної гонки, але і один на одного.

"Один із найавторитетніших українських політологів Володимир Фесенко написав, що я виграю з перевагою 6%. Згідно з даними незалежних соцопитувань я набираю 28% голосів, В'ячеслав Костянтинівський - 20%, Іван Фіщенко - 14%, Юрій Дідовець - 8%", - розповів в телеефірі Гордон.

"Я роблю все, щоб під час підрахунку мої голоси не вкрали, і доб'юся цього. Звертаюся до всіх мешканців Подільського району, своїм виборцям: не бійтеся, жоден ваш голос не пропаде. Ми про це подбали. За чесним голосуванням і підрахунком будуть стежити і спецслужби, і хлопці, які повернулися з АТО, і афганці. У мене велика команда, яка буде стежити, аби голоси не пропали ", - запевнив Гордон.