ua en ru

В київському метро ліквідовані місця торгівлі на шляхах евакуації пасажирів

В Київському метрополітені ліквідовані місця торгівлі на шляхах евакуації пасажирів. Про це повідомляє прес-служба столичного метрополітену.

"Київським метрополітеном було створено комісію, яка обстежила станції метрополітену та визначила допустимі місця розміщення пересувних торгівельних об'єктів (лотків, столів, рундуків тощо). З урахуванням діючих нормативних документів, було розроблено нові "Схеми розміщення пересувних торгівельних об'єктів". При цьому, кількість місць для торгівлі зменшилась", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Багато торгівельних лотків працювало в касових залах, а згідно з новими правилами пожежної безпеки в метрополітенах, їх забороняється розміщувати на шляхах евакуації пасажирів. Тому усі ці розкладки з батарейками, окулярами, косметикою, предметами одягу тощо були прибрані зі станцій. Таким чином, шляхи проходу та евакуації пасажирів на випадок надзвичайної ситуації вивільнилися", - пояснив Петро Челован, начальник відділу пожежного нагляду та технічних засобів охорони.

В результаті вжитих заходів залишились тільки місця продажу преси.

Персонал метрополітену контролює діяльність торгівців, які залишились., Аби продавці не допускали перевищення площ та порушення встановленого асортименту товарів, працівники станцій постійно пильнують чітке дотримання ними договірних умов оренди.

"Проте в столичному метрополітені існує болюча проблема стихійної торгівлі... Лише за вересень поточного року працівниками КП "Київський метрополітен" надано 848 викликів про наявність осередків торгівлі за телефонами чергових частин міліції відповідних районів та за телефоном 102. Утім, з них 314 викликів залишились без належного реагування", - пояснили в прес-службі.

Працівниками метро створені групи швидкого реагування для забезпечення щоденних профілактичних заходів з припинення такої протизаконної діяльності.

"КП "Київський метрополітен" в офіційному порядку звертатиметься до ГУ МВС України в м. Києві з проханням посилити заходи щодо забезпечення правопорядку на підпорядкованих їм територіях метрополітену", - повідомили в прес-службі метрополітену.

Читайте також: Розміщення зовнішньої реклами в Києві з 3 вересня подорожчало на 23%