ua en ru

"Червона" лінія Київського метро стояла через падіння людини на рейки

У Київському метро через падіння людини на рейки на годину було призупинено рух поїздів на Святошинсько-Броварській лінії.

У Київському метро через падіння людини на рейки на годину було призупинено рух поїздів на Святошинсько-Броварській лінії. Про це йдеться на сайті Київського метрополітену.

"15 вересня 2013 р. о 9:16 припинявся рух на Святошинсько-Броварської лінії метрополітену з-за потрапляння пасажира на рейки на станції "Вокзальна" (напрямок руху від ст. "Академмістечко" до ст. "Лісова")", - йдеться в повідомленні.

Для вилучення пасажира знімали напругу з контактної рейки і притягувалася бригада аварійно-відновного формування. У той же час,було оперативно організовано круговий рух поїздів від ст. "Академмістечко" до ст. "Шулявська" та від ст. "Лісова" до ст. "Хрещатик". По другому шляху (напрямок руху від ст. "Лісова" до ст. "Академмістечко") організовано двосторонній рух поїзда від ст. "Театральна" до ст. "Шулявська".

На час припинення руху поїздів закривалися на вхід станції "Театральна", "Університет", "Вокзальна", "Політехнічний інститут".

Про причини призупинення руху і зміни у роботі станцій пасажирів метрополітену інформували засобами гучномовного оповіщення.

Після вилучення пасажира в 10:15 рух поїздів і роботу станцій на Святошинсько-Броварській лінії було відновлено.

Причини та обставини події наразі з'ясовуються. За даними очевидців, це була дівчина, яка стрибнула на рейки сама. Через отриманітравми лікарям довелося ампутувати їй одну ногу.

Нагадаємо, 12 вересня на станції метро "Арсенальна" Святошинсько-Броварської лінії пасажир впав на рейки, рух поїздів був призупинений. Для витягання пасажира знімалася напруга з контактних рейок. В той же час, було оперативно організовано коловий рух поїздів: ст. "Академмістечко" - ст. "Хрещатик", ст. "Дарниця" - ст. "Лісова".