ua en ru

У Київський апеляційний адмінсуд подано ще одну скаргу про порушення Магерою присяги в процесі організації виборів

У Київський апеляційний адміністративний суд подано ще одну скаргу про порушення заступником голови Центральної виборчої комісії Андрієм Магерою присяги при прийнятті рішень в процесі організації парламентських виборів. Про це Магера повідомив під час перерви у засіданні Вищого адміністративного суду України, повідомляє радіо "Свобода".

Зазначимо, сьогодні Вищий адміністративний суд України розглядає апеляційну скаргу ЦВК щодо правомірності дій членів комісії Андрія Магери і Валерія Шелудька під час реєстрації колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати.

"Громадянин України спочатку у ЦВК оскаржував дії мого колеги Михайла Охендовського щодо його висловлювань у пресі. А коли цю скаргу заявнику повернули на виправлення, бо вона не відповідала вимогам закону, заявник звернувся до суду для оскарження вже моїх дій, тобто за повернення цієї скарги на виправлення", - розповів Магера.

Він також наголосив, що вважає обставини його нібито неправомірних дій, викладені у скаргах, надуманими.

19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про реєстрацію Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати в одномандатному окрузі №62 у Житомирській області.

Окрім того, суд визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції Андрія Магери і Валерія Шелудька під час підготовки до розгляду на засіданні ЦВК 3 серпня питання про реєстрацію Сацюка кандидатом.

У ЦВК пізніше наголосили, що оскаржуватимуть це рішення Київського апеляційного адмінсуду. Окремо його оскаржують і Магера з Шелудьком.