ua en ru

У Київський апеляційний адмінсуд поданий ще один позов проти Магери

В Київському апеляційному адміністративному суді зареєстрований ще один позов проти заступника голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрія Магери. Про це сам Магера заявив під час перерви в розгляді апеляції ЦВК щодо правомірності дій членів ЦВК Андрія Магери і Валерія Шелудька під час реєстрації колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом в народні депутати, яка розглядається у Вищому адміністративному суді (ВАСУ), передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Магери, позов проти нього подав якийсь громадянин України, який спочатку оскаржив у суді слова члена ЦВК Михайла Охендовського, а потім дії Магери. Суд розглядає цю справу сьогодні, паралельно з розглядом апеляції ЦВК у ВАСУ.

Крім того, Магера заявив, що "є поставлене завдання визнати мої дії неправомірними". Заступник голови ЦВК заперечує свою провину у справі про реєстрацію Сацюка і вважає справу "надуманою".

Сам Сацюк на розгляд апеляції не з'явився, як і позивач Ганна Федоренко.

Нагадаємо, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про реєстрацію Сацюка кандидатом в депутати за округу № 62 в Житомирі.

Підставою для скасування реєстрації Сацюка став той факт, що він не проживав на території України останні п'ять років.

Рішення про реєстрацію Сацюка в якості кандидата в нардепи може коштувати місця в ЦВК двом членам комісії - Андрію Магері і Валерію Шелудьку.

Вчора голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що рішення про реєстрацію ЦВК Сацюка в якості кандидата в народні депутати було колегіальним, як і всі інші подібні рішення. Тому провини членів ЦВК Магери і Шелудька в ситуації, що склалася навколо справи Сацюка, немає.