ua en ru

У Києві у другому півріччі 20132 р. запустять електроавтобуси власного виробництва, - Попов

У другому півріччі 2013 р. в Києві запустять електроавтобуси власного виробництва. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК Україна.

"В другому півріччі ми будемо мати і свій власний електроавтобус, який сьогодні за велику ціну пропонується на зовнішньому ринку, а ми можемо його збудувати самі. Таке завдання ми поставили і воно буде виконане... Це буде такий експериментальний зразок, максимум за 2-3 міцсяці ми його запустимо на лінію. Що цікаво, що це практично повністю буде наше українське виробництво, навіть двигун український, єдине, що акумулятор буде імпортний. Ми хочемо налагодити виробництво тут", - розповів Попов.

За його словами, зараз місто визначається щодо партнера у цьому проекті.

"Ми це робимо на базі "Київпастрансу", тобто фахівці, які працюють в наших звичайних депо, вони ж і є тими, хто такі проекти реалізує. Що стосується вибору партнера, то про це зарано казати, але може або "ЛАЗ" або "Богдан", а може й свій кузов будемо робити, побачимо, що вигідніше", - додав Попов.

Він також зазначив, що в майбутньому, якщо приватні перевізники купуватимуть електроавтобуси київського виробництва, то зможуть отримати конкретні маршрути на довгостроковий період.

"Я думаю, що нам потрібно вийти на таку співпрацю з партнерами, які перевозять сьогодні, як приватні компанії, щоб ми їм сказали, наприклад там через 5 років, на цих маршрутах ми хочемо бачити стандарт євро-4 чи євро-5 автобуси чи електроавтобуси, а я вважаю, що електроавтобуси, якщо ми в Києві будемо самі виробляти, то навіщо нам інший варіант. Будь ласка екологічно чистий, купуй і на 10 років це твій маршрут чи твої маршрути, тебе ніхто ніколи не буде чіпати, працюй собі нормально, перевозь", - розповів Попов.

Читайте також: Міносвіти до початку нового навчального року закупить 438 шкільних автобусів на суму 165,9 млн грн