ua en ru

У Києві відкрився позачерговий з'їзд партії Яценюка і Турчинова

У Києві в Будинку вчителя відкрився позачерговий з'їзд партії "Народний фронт". Про відкриття з'їзду оголосив спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов,

У Києві в Будинку вчителя відкрився 1-й етап позачергового з`їзду політичної партії "Народний фронт". Про відкриття з'їзду оголосив спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна

У з'їзді беруть участь близько 490 учасників.

У позачерговому з'їзді беруть участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр соціальної політики Людмили Денисової, нардепи Ксенія Ляпіна, В'ячеслав Кириленко та інші народні депутати України.

Також у з'їзді беруть участь екс-секретар РНБО Андрій Парубій, громадська активістка Тетяна Чорновол та інші відомі громадські діячі.

Крім того, у з'їзді беруть участь командири добровольчих батальйонів, які брали активну участь в антитерористичній операції: командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза, батальйону "Київ-1" - Євгеній Дейдей, батальйону "Миротворець" - Андрій Тетерук, батальйону "Чернігів" - Роман Пицків.

На з'їзді заплановано обрати керівні органи партії, а також військову раду "Народного фронту", яка займатиметься розробкою пропозицій щодо зміцнення системи оборони України.

Розпочався з`їзд партії хвилиною мовчання за героями Небесної сотні та героями України, які зі зброєю в руках стояли на захисті держави.

Екс-секретар РНБО Парубій, виступаючи на з'їзді з трибуни, закликав "створити єдину силу і фронт, об'єднати зусилля у боротьбі зі зовнішніми окупантом".

"Дуже важливо, що лідером "Народного фронту" є Арсеній Яценюк... Він дав надію і впевненість у тому, що ми побудуємо сучасну європейську державу", - заявив Парубій.