ua en ru

У Києві у 2013 р. видано 13,8 тис. свідоцтв платника ПДВ, - Міндоходів

У Києві у 2013 р. видано 13,8 тис. свідоцтв платника ПДВ. Про це повідомляє прес-служба Міндоходів у м. Києві.

Лише у жовтні 2013 р. свідоцтва платника податку на додану вартість отримали 1 546 столичних суб'єктів господарювання.

Позитивна динаміка кількості зареєстрованих платників ПДВ наразі зберігається. Це, в першу чергу, пов'язано зі спрощенням реєстраційних процедур, а саме завдяки можливості реєструватись платником податку на додану вартість через Інтернет. Всі документи, які подаються платником, перевіряються фахівцями органів Міндоходів, та у разі невідповідності зазначених даних у реєстраційній заяві єдиному державному реєстру, платнику відмовляється у такій реєстрації, йдеться у повідомленні.
Так, з початку 2013 р., територіальними підрозділами головного управління Міндоходів у м. Києві було відмовлено у видачі свідоцтв 418 платникам. Основна причина відмов - подання недостовірної інформації.

Нещодавно, з цієї причини було відмовлено у видачі свідоцтва платника ПДВ одному з підприємств столиці. В ході обробки поданої заяви та документів за обов'язковою реєстрацією з'ясувалось, що підприємство не здійснювало постачання товарів та послуг та, як виявилось, навіть не встигло відкрити рахунки в банківських установах й розпочати фінансово-господарську діяльність, хоча у податкову інспекцію були надані документи, що свідчать про рух коштів по такому рахунку у сумі, що перевищує 300 тис. грн.

При цьому, підприємство має право зареєструватись платником ПДВ за добровільним рішенням (відповідно до ст. 183 Податкового кодексу України) або повторно надати реєстраційну заяву за формою №1-ПДВ з достовірними даними у терміни, визначені кодексом.

Нагадаємо, при обов'язковій реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до органу Міндоходів не пізніше 10 числа календарного місяця, при добровільній реєстрації - не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду. Реєстрація платників ПДВ відбувається протягом 5 робочих днів.