ua en ru

У Києві в 2011 р. туристичних послуг було надано на 5 млрд грн, - Крамаренко

У Києві в 2011 р. було надано туристичних послуг на 5 млрд грн. Про це йшлося в письмовому повідомленні заступника Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Крамаренка, озвученому під час круглого столу на тему розвитку туризму, передає кореспондент РБК-Україна.

"У місті сьогодні працює більше 2 тисяч туристичних підприємств, але обслуговують вони в основному виїзний туризм. Обсяг наданих туристичних послуг склав 5 млрд грн, але через те, що наша туристична галузь працює в основному на виїзний туризм, міський бюджет в минулому році отримав менше 100 млн грн - це 1% міського бюджету. У більшості європейських столиць туристична галузь дає 20-45% надходжень до бюджету ", - повідомляє Крамаренко.

Також Крамаренко зауважив, що зараз в Києві налагоджується інвестиційний процес у туристичній галузі.
"Останнє з пропозицій, і по ньому вже оголошений інвестиційний конкурс - це" Установка туристичних інформаційних центрів ". Проектом передбачено встановити 23 туристичних інформаційних центра в ключових місцях найбільшого перебування людей і центральної частини Києва. Орієнтовна вартість проекту складає 2 млн грн", - відзначає Крамаренко.