ua en ru

У Києві суд взяв під варту 6 підозрюваних в організації масових заворушень у Донецьку та Одесі

У Києві суд взяв під варту 6 підозрюваних в організації масових заворушень у Донецьку та Одесі

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва 6 особам, які підозрюються в співучасті у вчиненні в березні 2014 р. замаху на організацію масових заворушень у Донецьку та Одесі, обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

У ГПУ зазначають, що дії підозрюваних мали супроводжуватись насильством над особами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням зброї, вибухових речовин та інших предметів,.

У ході розслідування двох кримінальних проваджень, яке проводиться Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (замах на організацію масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років), вилучено вогнепальну та холодну зброю, вибухові пристрої та речовини.