ua en ru

У Києві суд запобіг нецільової витрати понад 30 млн грн під час реконструкції трамвайної лінії

Господарський суд Києва задовольнив у повному обсязі позов Генеральної прокуратури України (ГПУ) з вимогою визнати недійсними проведені конкурсні торги договір підряду на виконання робіт під час проведення реконструкції трамвайної лінії по вул. Дмитрівській.

Господарський суд Києва задовольнив у повному обсязі позов Генеральної прокуратури України (ГПУ) з вимогою визнати недійсними проведені конкурсні торги договір підряду на виконання робіт під час проведення реконструкції трамвайної лінії по вул. Дмитрівській. Про це повідомляє прес-служба прокуратури р. Києва.

Як повідомляється, у лютому 2013 р. Київрада затвердила програму економічного і соціального розвитку міста на 2013 рік, згідно з якою передбачено виділення 4 млн грн на проведення будівельно-монтажних робіт при реконструкції трамвайної лінії по вул. Дмитрівській у Шевченківському районі Києва.

За результатами конкурсних торгів у серпні 2013 р. між КП "Київпастранс" та будівельним товариством був укладений договір підряду.

Втім, як з'ясувалося у ході прокурорської перевірки, вартість договору становила 34 млн грн, що суттєво перевищувало виділені столичним бюджетом кошти.

Незважаючи на виявлені порушення, та з метою недопущення розтрати бюджетних коштів, прокуратурою столиці заявлено позов у Господарський суд з вимогою визнати недійсними проведено конкурсні торги та договір підряду на виконання робіт.

Суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.