ua en ru

У Києві відбулося відкриття пам'ятника правителю Чорногорії Петару Негошу

У Києві сьогодні, 13 червня, на території Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" у сквері біля Науково-технічної бібліотеки університету відбулося урочисте відкриття пам'ятника видатному поетові, світському і духовному діячеві Чорногорії Петару Негошу. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У церемонії відкриття погруддя взяли участь прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, голова КМДА Олександр Попов, голова Міжнародної організації "Товариство Україна-Чорногорія" Станіслав Довгий, керівництво Солом'янської районної держадміністрації, а також викладачі, науковці та студенти НТУУ "КПІ".

Варто відзначити, що в грудні 2011 р. в головному адміністративному, економічному та промисловому центрі Чорногорії - місті Подгориці - був урочисто відкритий пам'ятник українському поетові Тарасу Шевченку.

Петар II Петрович Негош - правитель Чорногорії в 1830-1851 рр. і митрополит Чорногорської-Приморської єпархії Сербської Православної Церкви.