ua en ru

У Києві з 2 квітня тимчасово призупинено прийом документів на розміщення нових МАФів

За дорученням голови КМДА з 2 квітня 2014 р. тимчасово призупинено прийом документів на відповідність намірів замовника щодо місця розташування тимчасових споруд і на оформлення паспортів прив'язки.

За дорученням голови КМДА з 2 квітня 2014 р. тимчасово призупинено прийом документів на відповідність намірів замовника щодо місця розташування тимчасових споруд і на оформлення паспортів прив'язки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Згідно повідомлення, у зв'язку із великою кількістю звернень до КМДА від громадських організацій та представників малого бізнесу зі скаргами щодо існуючої комплексної схеми розміщення МАФів, за дорученням Володимира Бондаренка створено профільну робочу групу із врегулювання проблемних питань сфери. До групи, яку очолив перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, залучено представників власників тимчасових споруд.

За результатами її роботи вже розроблене розпорядження щодо призупинення дії розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 13 грудня 2013 р. № 2251 "Про затвердження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві".

Також Бондаренко доручив розробити розпорядження щодо втрати чинності розпорядження КМДА, яким була утворена комісія з розгляду заяв про можливість розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території м. Києва, та втрати чинності розпорядження, яким вносились зміни до цієї комісії.

Бондаренко вважає, що після впорядкування роботи тимчасових споруд до міського бюджету почнуть надходити податки, які не поступали до міської казни протягом останніх років.