ua en ru

У Києві СБУ затримала слідчого прокуратури за хабар у 3 тис. дол

У Києві співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України затримали слідчого обласної прокуратури за хабар у розмірі 3 тис. дол.

У Києві співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України затримали слідчого обласної прокуратури за хабар у розмірі 3 тис. дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

СБУ в ході спільних з Генеральною прокуратурою України заходів щодо протидії корупції в правоохоронних органах викрила та припинила протиправну діяльність слідчого з особливо важливих справ прокуратури Київської області, який вимагав хабар у підслідного.

Слідчого затримали під час отримання хабара від фігуранта кримінальної провадження. Правопорушник вимагав 3 тис. дол за зміну процесуального статусу - визнання його свідком замість підозрюваного.

Кримінальне провадження, відкрите за ч.3. ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), розслідує Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпропетровську офіцера одного з військкоматів Дніпропетровська, який під час проведення мобілізації отримував хабарі від призовників за звільнення від служби.