ua en ru

СБУ затримала в Дніпропетровську офіцера військкомату, який брав хабарі за звільнення від мобілізації

Співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпропетровську офіцера одного з військкоматів Дніпропетровська, який під час проведення мобілізації отримував хабарі від призовників за звільнення від служби.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпропетровську офіцера одного з військкоматів Дніпропетровська, який під час проведення мобілізації отримував хабарі від призовників за звільнення від служби. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема встановлено, що офіцер вимагав 6 тис. грн від місцевого жителя за надання медичного висновку про непридатність до військової служби.

Так, стосовно офіцера відділу комплектування військкомату прокуратура Дніпропетровського гарнізону відкрила кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

На даний момент триває слідство.

Раніше у Дніпропетровську СБУ затримала підполковника міліції у відставці 1961 р. н., який підозрюється у сприянні бойовикам так званої "Донецької народної республіки".