ua en ru

У Києві СБУ затримала бойовика ДНР, який планував ряд диверсій на енерго- та водооб'єктах столиці

У Києві Служба безпеки України (СБУ) затримала бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР), який планував ряд диверсій на енерго- та водооб'єктах столиці.

У Києві Служба безпеки України (СБУ) затримала бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР), який планував ряд диверсій на енерго- та водооб'єктах столиці. Про це повідомляє прес-центр відомства.

"13 червня ц.р. у Києві Служба безпеки України затримала громадянина "Д" (позивний "Сєвєр"), одного з активних учасників терористичної організації "Донецька народна республіка", спільника терориста І. Бєзлєра (на прізвисько "Бєс"), - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що затриманий, прибув у Київ з метою дестабілізувати ситуацію в Києві. За його словами, "Бєс" поставив йому завдання здійснити ряд диверсій на об'єктах енерго- та водопостачання Києва, щоб відвернути увагу від подій на сході України.

Затриманий спеціалізувався на підривній діяльності та разом з іншими бойовиками брав участь у підготовці мінування об'єктів інфраструктури Донецької області.

Крім цього, зловмисник зізнався, що фінансував терористів, зокрема, бойовиків батальйону "Схід".

При затриманні у нього вилучено 100 тис. грн готівкою, гранату РГД-5, патрони до вогнепальної зброї та 300 г наркотичної речовини.