ua en ru

У Києві із завтрашнього дня заборонять паркування в центральній частині міста на період надзвичайного стану, - КМДА

У Києві із завтрашнього дня, 12 грудня, вводиться повна заборона на паркування в центральній частині столиці. Про це в ході нарады в КМДА заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пропоную ввести надзвичайний стан регіонального порядку і заборонити в центральній частині міста із завтрашнього дня, по вулицях, які ми зараз визначаємо разом з ДАІ, стоянку для паркування легкових автомобілів та іншого транспорту. Повна заборона на період дії надзвичайного стану", - заявив Голубченко.

Конкретні вулиці, на яких буде заборонено паркувати авто, будуть визначені завтра: "Вони будуть позначені знаками, які забороняють паркування", - заявив у свою чергу перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

У теж час глава КМДА Олександр Попов заявив, що міська адміністрація з розумінням відноситься до водіїв: "Я думаю, що як мінімум цей тиждень ніяких штрафів не буде", - заявив Попов.

Замість штрафів, в центральній частині міста, де буде заборонено паркування, будуть працювати евакуатори, які і будуть забирати авто з недозволених стоянок і буде працювати кол-центр, в якому власники автомобілів зможуть дізнатися, де саме знаходяться їх авто.

Також Попов додав, що на даний момент влада міста шукає ділянки для тимчасових перехоплюючих парковок.

Читайте також: Снігопад у Києві: КМДА залучає на допомогу Міноборони, МНС і МВС.