ua en ru

В Києві з сьогоднішнього дня до 8 січня перекрито рух транспорту на Хрещатику

В Києві з 30 грудня до 8 січня буде перекрито рух транспорту на Хрещатику. "На період новорічно-різдвяних канікул роботу громадського транспорту буде організовано таким чином, щоб кияни та гості столиці могли комфортно відзначити свята у самому серці міста", - йдеться в повідомленні КМДА.

Так, у новорічну ніч робота метрополітену буде подовжена на 3 години 30 хвилин, наземний громадський транспорт працюватиме до 4:30, а окремими маршрутами, що курсують від станцій підземки, можна буде скористатися і після цієї години. Про це йдеться в розпорядженні КМДА.

Крім того, передбачено збільшення кількості пар поїздів у метро та рухомого складу на автобусних, тролейбусних і трамвайних маршрутах з 20:00 31 грудня, а також 7 січня на час проведення заходів на вул. Хрещатик та 19 січня до закінчення заходів у Парку культури й відпочинку "Гідропарк" та на Оболонській набережній.

У період новорічно-різдвяних святкувань, з 30 грудня 2012 р. до 8 січня 2013 р., вулиця Хрещатик на ділянці від вулиці Інститутської до вулиці Б. Хмельницького, а в разі необхідності й до Бессарабської площі, буде перекрита для руху всіх видів транспорту.

Водіям доведеться об'їжджати й такі вулиці, як Софійська (від вул. Володимирської до Майдану Незалежності) та Мала Житомирська (від Майдану Незалежності до пров. Володимирського), де з 18:00 31 грудня 2012 року до 6:30 1 січня 2013 буде заборонений рух усього транспорту, окрім громадського.

Крім того, водії не зможуть припаркувати свій автотранспорт у центрі міста 31 грудня з 16:00 та 7 січня з 11:00, а саме на вулицях:

Софійська (від вул. Володимирської до Майдану Незалежності);

Мала Житомирська (від Майдану Незалежності до пров. Володимирського);

Еспланадна;

Рогнідинська (від вул. Шота Руставелі до вул. Еспланадної);

Шота Руставелі (від вул. Рогнідинської до вул. Басейної).

Згідно з розпорядженням у новорічну ніч з 20:00 31 грудня буде посилено охорону громадського порядку та безпеки дорожнього руху на всіх маршрутах пасажирського транспорту, зокрема, на:

вул. Софійській (кінцева зупинка тролейбусів № 16, 18);

вул. М. Грушевського (біля стадіону "Динамо" на зупинці автобусів № 24, 62);

площі Льва Толстого (кінцева зупинка тролейбусів № 5, 8, 17);

перехресті вулиць Рогнідинської та Еспланадної;

біля станцій метро "Либідська", "Петрівка", "Святошин", "Лівобережна", "Дарниця", "Чернігівська", "Хрещатик", "Майдан Незалежності", "площа Льва Толстого".

Читайте також: На Майдані Незалежності в Києві запалили головну новорічну ялинку України (фото, відео)