ua en ru

У Києві з липня 2013 р. з'явиться нова система мобільного зв'язку на станціях метро "Політехнічний інститут" та "Вокзальна"

У Києві з середини липня 2013 р. з'явиться мобільний зв'язок на станціях метро "Політехнічний інститут" та "Вокзальна" Святошинсько-Броварської лінії. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.

Він повідомив, що за даними компанії-інвестора, наразі система знаходиться в активній стадії проектування та будівництва. Проектування і радіопланування проводиться з урахуванням усіх останніх стандартів (3G, 4G, LTE).

"Для проведення робіт потрібно більше часу, ніж спочатку планувалося, оскільки на прохання мобільних операторів було вирішено впроваджувати нову і більш прогресивну технологію Ran Sharing. Зараз роботи можуть проводитися 4 години на добу і лише в нічний час. Перша черга планується до запуску у середині липня. До неї увійдуть станції "Політехнічний інститут", "Вокзальна" і перегони, що до них примикають. Далі, з інтервалом у два-три тижні обладнають станції "Університет", "Театральна", "Хрещатик", "Арсенальна". Закінчення будівництва системи зв'язку, відповідно до умов інвестиційного договору, буде завершено до кінця 2014 р.", - зазначив Крамаренко.

Нагадаємо, інвестиційний конкурс на впровадження мобільного зв'язку у метрополітені було оголошено у березні 2012 р. У вересні його переможцем визначено ТОВ "ЕСУ". Орієнтовна вартість будівництва складає 70 млн грн (без ПДВ). Переможець також сплатив організатору конкурсу 3,5 млн грн на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва. Умовами договору визначено, що у повному обсязі проект має бути впроваджений до кінця 2014 р.

Читайте також: У Києві в червні 2013 р. має з'явитися мобільний зв'язок на перших станціях метрополітену