ua en ru

У Києві розробили схему розміщення тимчасових споруд, яку мають затвердити до 10 грудня

У Києві розробили схему розміщення тимчасових споруд. Її мають затвердити розпорядженням КМДА до 10 грудня 2013 р. Про це сьогодні під час розширеного засідання колегії КМДА повідомив заступник голови департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Схема не затверджується Київрадою, вона затверджується розпорядженням КМДА. Це передбачено юстованим наказом Мінрегіону. З 1 по 10 грудня вона буде затверджена", - повідомив Вавриш.

За його словами, схема передбачає законне розміщення 6,5 тис. тимчасових споруд. Від кіосків місто очищатимуть поступово і цей процес мають завершити до кінця 2014 р. Але Вавриш каже, що реально це може тривати і до 2015 р.

Відповідно до схеми розміщення тимчасових споруд місто буде поділено на кілька зон.

"Відповідно до зон, ми говорили, що нульова та перша форматна зона будуть приведені у відповідність до Дня міста, друга форматна зона - до Дня Незалежності, а третя форматна зона і все інше місто буде приведена у відповідність до кінця наступного року. Я говорю про тих, у кого є документи, хто буде стояти законно", - розповів він.

Він також детально розповів про всі вимоги до розміщення тимчасових споруд: "Від проїжджої частини не менше ніж 5 м (вимагає постанова Кабінету Міністрів), від підземного пішохідного переходу - 20 м, від входу-виходу з метро не менше ніж 20 м, від перехрестя вулиць - 20 м, від залізничних переїздів - 100 м, від зупинок громадського транспорту - 20 м в кожну зі сторін, від капітальних споруд не менше - 10 м, від об'єктів пам'яток - охоронного значення не менше ніж 20 м, від дошкільних загальнонавчальних закладів - не менше 100 м, а щодо продажу тютюнових виробів - 200 м, від державних муніципальних установ - неменше ніж 50 м, від медичних закладів - не менше ніж 50 м. Відповідно, коли ми на порталі будемо демонструвати, насправді це майже на 70% вичистить повністю всі центральні частини і адміністративні частини міста і це ви зможете на практиці побачити".

Своєю чергою перший заступник Голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що на розробку схеми було витрачено 600 тис. грн. Зі схемою можна ознайомитись на порталі.