ua en ru

В Києві працює 12,5% працюючих громадян України, - Сухомлин

В Києві працює кожен восьмий працюючий громадянин України. Про це повідомив на сьогоднішній апаратній нараді Київської міської державної адміністрації (КМДА) директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, - передає кореспондент РБК-Україна.

"Щорічно в місті приймаються на роботу більше 400 тис. працівників, створюється близько 100 тис. нових робочих місць. У столиці працює 1,3 млн найманих працівників, тобто кожен 8 працюючий українець працює в місті Києві", - розповів Сухомлин.

За його словами, серед регіонів в Києві найвищий рівень зайнятості населення. "В Києві найвищий серед регіонів рівень зайнятості населення - це 64,5%, а по Україні він становить близько 60%. Рівень безробіття, за даними Міжнародної організації праці, в столиці найнижчий у державі і становить 5,4%, а по Україні в середньому близько 7,5%. Щомісяця на обліку у столичній службі зайнятості перебувають понад 12 тис. осіб. Щодня до центрів зайнятості звертаються понад 2,5 тис. клієнтів, як роботодавців так і шукаючих роботу", - підсумував Сухомлин.