ua en ru

Прокурор Києва і майор ДФС отримали хабар в 50 тис дол. від автодилера

Один з прокурорів прокуратури Києва спільно з майором податкової служби вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. дол. За інформацією РБК-Україна, хабар було отримано від представника міжнародного автомобільного холдингу "Атлант-М" (офіційний імпортер і дилер автомобілів), йдеться в матеріалі РБК-Україна.

У компанії "Атлант-М" не знали про такий факт. "Вперше чуємо. Інформація для нас дивна. Якщо коментарі і будуть, то тільки в понеділок. Хотілося б перевірити цю інформацію", - сказав бренд-менеджер компанії Ілля Прохоров (Мінськ).

У податковій міліції вважають, що історія із затриманням майора податкової міліції в нинішній ситуації виглядає як провокація і, звичайно ж, не залишиться непоміченою членами комісії на чолі з міністром економіки Айварасом Абромавичусом. Але на час проведення службового розслідування відразу ж було прийнято рішення відсторонити від займаної посади безпосереднього начальника Хмеленко - Андрія Щербака.

"Хмеленко ніхто не давав оперативних завдань, і чому він опинився в тому місці, будемо з'ясовувати", - пояснив кореспондентові РБК-Україна співрозмовник в ГФС.

Нагадаємо, раніше був затриманий майор податкової міліції Віталій Хмеленко.