ua en ru

В Києві прокуратура розлідує факту самовільного захоплення ділянки під будівництво торговельного центру

Прокуратура Деснянського району м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, на якій підприємець планував незаконно розмістити торговельний комплекс та станцію технічного обслуговування автомобілів.

Прокуратура Деснянського району м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, на якій підприємець планував незаконно розмістити торговельний комплекс та станцію технічного обслуговування автомобілів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Деснянського району м. Києва.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що посадові особи приватного підприємства самочинно обгородили бетонним парканом земельну ділянку площею 2600 кв. м на вул. Електротехнічній та розпочали підготовчі роботи по зведенню на цій території торговельного комплексу та станції технічного обслуговування автомобілів.

При цьому будь-які рішення про передачу вказаної землі під будівництво органами влади не приймалися, і документи, що засвідчують право користування нею, у підприємства відсутні.

У зв'язку з виявленими порушеннями прокуратурою району розпочато кримінальне провадження за ч 1. ст.197-1 - Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво та заявлено позов до суду з вимогою зобов'язати підприємство повернути до комунальної власності вказану ділянку, привівши у придатний для використання стан.

Крім того, у своєму позові прокуратура вимагає стягнути з порушників майже 140 тис. грн шкоди, завданої самовільним зайняттям земельної ділянки.