ua en ru

У Києві правоохоронці при обшуку ювелірного вкрали коштовностей на 1,2 млн євро, - ГПУ

У Києві співробітники правоохоронних органів при обшуку елітного ювелірного магазину "Граф" вкрали коштовностей на суму понад 1,2 млн євро.

У Києві співробітники правоохоронних органів при обшуку елітного ювелірного магазину "Граф" вкрали коштовностей на суму понад 1,2 млн євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Слідчим відділом прокуратури міста Києва проводиться досудове розслідування щодо правоохоронців, серед яких працівник прокуратури Печерського району, за фактом крадіжки коштовностей з елітного ювелірного магазину "Граф" на загальну суму 20 000 доларів США та 1 203 678 євро. Правоохоронці Печерського райуправління міліції разом з працівниками районної прокуратури в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом продажу контрафактних товарів, прийшли в ювелірні салони і почали обшук. Розійшовшись по службових приміщеннях, зазначені особи почали по кишенях ховати гроші, коштовності та годинники", - йдеться в повідомленні.

Цю подію зафіксували 11 відеокамер, які працювали в магазині.

Прокуратура Києва відкрила за вказаним фактом кримінальну провадження за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень) і ч. 5 ст. 185 (крадіжка в особливо великих розмірах).

На даний момент затриманий старший прокурор прокуратури Печерського району Києва старший слідчий районного управління міліції в Києві. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Місцезнаходження ще одного міліціонера з'ясовується.