ua en ru

У Києві під гуртожитком міліції студенти провели акцію проти свавілля спецзагону "Беркут"

У Києві під будівлею гуртожитку головного управління МВС молодіжні та студентські організації провели акцію під назвою "Майдан - це наші Крути". Акція пройшла проти свавілля спецзагону "Беркут".    

У Києві під будівлею гуртожитку головного управління МВС молодіжні та студентські організації провели акцію під назвою "Майдан - це наші Крути". Акція пройшла проти свавілля спецзагону "Беркут". Про це йдеться в повідомленні Радіо Свобода.

За словами одного з співкординаторів акції Сергія Пархоменка, її присвятили 96-ї річниці бою під Крутами, а також подій 30 листопада 2013 року, коли "Беркут" вперше розігнав мирну студентську акцію на Майдані.

"Ми не даремно обрали такий час і в таке місце, де живуть сім'ї "беркутівців", рядовий і сержантський склад, тому, що так чи інакше ці люди повторюють шлях окупантів армії Муравйова. Вони на замовлення Банкової, фактично на замовлення Путіна, б'ють власних громадян, побратимів, таких же українців, як вони. Ми прийшли закликати їх, щоб вони схаменулися, не проливали кров, тому, що рано чи пізно покарання знайде винних", - зазначив Пархоменко.

Нагадаємо, в ніч на 30 листопада бійці підрозділу "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію громадян на Майдані Незалежності в центрі Києва. У результаті десятки людей були поранені.