ua en ru

У Києві планують озброїти близько 800 резервістів, - опозиція

Микола Княжицький заявляє, що за його інформацією в п'ятницю резервістів, які гарантовано не мають стосунку до опозиції, попередили про намір озброїти нібито для навчань.

Народний депутат України з фракції "Батьківщина" Микола Княжицький заявляє, що за його інформацією в п'ятницю резервістів, які гарантовано не мають стосунку до опозиції, попередили про намір озброїти нібито для навчань. Про це Княжицький заявив в ході сьогоднішнього брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо додаткову інформацію про те, що в п'ятницю у військкомати викликали всіх резервістів, які жодним чином не пов'язані з опозицією. Тобто анкетні дані людини і якщо це державний службовець, якщо це людина, близька до влади, то його викликають туди як резервіст нібито для навчань, які нібито повинні відбуватися в Україні в кінці цього місяця, на початку наступного. Їх навіть провели в підвали військкоматів, показали арсенал зброї і сказали, що ці навчання будуть відбуватися. У Києві, таким чином, кожен район, кожен військкомат отримав рознарядку мобілізувати по 100 чоловік у кожному районі. Для одного міста Києва це 800 озброєних людей. Це реальна небезпека, яку можуть включити провокатори з боку влади для того, щоб зірвати нормальний мирний процес повноцінних змін в Україні", - сказав Княжицький.