ua en ru

У Києві планують побудувати сім багаторівневих паркінгів

Київська міська рада має намір дати старт будівництву сімох багаторівневих паркінгів, а також облаштування декількох відкритих автостоянок. Проекти рішень про виділення земельних ділянок для цих цілей внесено до порядку денного сесії столичної міськради, призначеної на 13 листопада. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко, який курирує питання економіки, інвестицій та землекористування.

"Дефіцит паркувальних місць посилюється з кожним роком, потрібно вживати термінових заходів. Обнадіює, що Київрада знову працює в нормальному режимі й може зайнятися вирішенням цієї проблеми. Якщо депутати на найближчій сесії виділять землю, то вже в першій половині наступного року можна буде приступити до будівництва паркінгів. Де є можливість, залучимо інвесторів, а в тих випадках, коли бізнесу проект не цікавий, але киянам він необхідний, будемо будувати паркінги за рахунок міського бюджету. Але в будь-якому випадку весь процес починається з виділення земельної ділянки", - розповів Крамаренко.

Згідно з проектами рішень, ПАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" побудує два паркінгу - у Дарницькому районі на перетині Харківського шосе і вулиці Вірменської та в Дніпровському районі - на проспекті Возз'єднання, 21-д.

Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" отримає чотири земельних ділянки на Оболонському проспекті (№№ 6, 20, 21 і на перетині з вулицею Героїв Дніпра) для будівництва багаторівневих паркінгів. Ще одну ділянку - для будівництва перехоплюючого паркінгу - "Київтранспарксервіс" отримає в Голосіївському районі, на проспекті Академіка Глушкова, 1.

У проект порядку денного сесії Київради також внесено ряд питань про виділення земельних ділянок "Київтранспарксервісу" для облаштування відкритих автостоянок:

- у Святошинському районі на вул. Булаховського;

- у Деснянському районі на вулиці Крайній (біля вулиці Сауброва), на вулиці Бальзака уздовж лінії швидкісного трамвая від вулиці Марини Цвєтаєвої до вулиці Милославської, а також до вулиці Карла Маркса;

- у Дарницькому районі на проспекті Григоренка, 13, на проспекті Григоренка від вулиці Анни Ахматової до вулиці Тальнівської, а також на перетині вул. Ревуцького та Анни Ахматової.

Нагадаємо, проблема недостатньої кількості паркувальних місць називається киянами однією з найбільш актуальних у столиці. У Стратегії розвитку Києва до 2025 р., розробленій столичною владою спільно з киянами (жителі міста направили в КМДА близько семи тисяч пропозицій до документу, більше половини з них враховані у підсумковому варіанті) і реалізується за підтримки Президента України, будівництво паркінгів, в тому числі перехоплюючих, названо одним з ключових механізмів збільшення пропускної спроможності столичних магістралей. Віктор Янукович вимагає від влади на місцях при прийнятті рішень у главу кута ставити думку громадян. Зокрема, вимога максимально враховувати інтереси громадськості при прийнятті рішень викладена в Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої указом Президента України.