ua en ru

У Києві планується в найближчі роки замінити металеві каналізаційні люки на пластикові і гумові, - О.Мазурчак

У Києві планується в найближчі роки замінити металеві каналізаційні люки на пластикові і гумові. Про це сьогодні повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна. Чиновник зазначив, що на сьогодні відсутні близько 980 люків, які треба закрити в першу чергу в найближчі кілька місяців. При цьому він зазначив, що найближчі роки в Києві металеві люки замінять на виготовлені з композитних матеріалів.
"Вони будуть виготовлені з керамічно-пластикових, гумових та інших матеріалів, які не можна здати в брухт. При цьому в порівнянні з металевими люками вони будуть наполовину дешевші", - наголосив О.Мазурчак.
Він також зазначив, що на колегії, яка відбудеться наступного тижня буде підняте питання про посилення контролю з боку силових органів за крадіжками існуючих люків і роботою пунктів з прийому металобрухту, які в порушення законодавства приймають люки. За його словами, наступного року планується обстежити 7 металевих дюкерів, які проходять під Дніпром.
"З 1967 року їх практично ніхто не ремонтував і навіть не обстежував. Ми знайшли чеську фірму, яка єдина в Європі має устаткування для проведення комп'ютерного обстеження таких об'єктів. Дану роботу ми плануємо виконати в наступному році", - наголосив О.Мазурчак.