ua en ru

В Києві перші пілотні проекти по заміні "хрущівок" на нове житло можуть розпочатися вже у 2011 р., - КМДА

Перші пілотні проекти по заміні "хрущівок" на нове житло в Києві можуть розпочатись вже у 2011 р. Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Мазурчак зазначив, що вже сьогодні є пропозиції від інвесторів на будівництво такого житла, але конкретних назв компаній не назвав. "Перед втіленням в життя такого проекту необхідно вирішити питання із землею, переселенням мешканців та низку інших", - сказав він.
Разом з тим О.Мазурчак наголосив, що переселення мешканців з "хрущівок" відбуватиметься лише після їх згоди. Він зазначив, що широкомасштабні роботи по будівництву нового житла замість старих будинків розпочнеться після прийняття у 2012 році Генерального плану Києва. "До того часу ми повинні розробити всі концептуальні документи по забудові", - сказав він.
На думку О.Мазурчака, вартість проекту може сягати мільярдів, але скільки саме буде виділено коштів, стане відомо після прийняття бюджету.