ua en ru

У Києві перші меморандуми про співпрацю з інвесторами дадуть понад 150 тис. робочих місць, - Попов

Київ від підписання перших меморандумів про співпрацю за результатами Київського інвестиційного форуму отримає 150 тис. нових робочих місць з високим рівнем сучасного соціального захисту, конкурентними заробітними платами і хорошими перспективами для професійного росту молодих фахівців - такі результати невдовзі. Про це в ефірі телеканалу "Київ" сказав голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

"150 тисяч нових робочих місць з достойною заробітною платою на рівні сучасних соціальних стандартів - це мільярдні доходи в місцевий бюджет, а отже, можливість для київської влади збільшити соціальні виплати і підтримати бюджетну сферу, організувати перспективи престижної роботи для тих студентів, які зараз навчаються у столичних вишах. Ми говоримо про додатковий зарплатний фонд на рік - близько 4,5 мільярда гривень. Тобто це ще й суттєве покращення бізнес-середовища для малого бізнесу. Це не просто розвиток, це ривок в економіці столиці", - наголосив Попов.

Водночас голова КМДА наголосив, що процес підписання меморандумів про співпрацю з українськими та іноземними інвесторами триватиме і надалі. Столиця має намір щонайменше подвоїти фінансовий результат форуму. "Нині тривають консультації. Переконаний, що ми, якщо не щомісяця, то щокварталу будемо підписувати нові угоди про можливість співпраці з тим чи іншим інвестором. Головне, що ми розпочали цей процес, а для Києва - це новий етап у економічному розвитку. І це не завтра, не післязавтра, це вже сьогодні", - сказав Попов.

Нагадаємо, 29 березня заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, що реалізація інвестиційного проекту Bionic Hill дозволить створити 35 тис. нових робочих місць.