ua en ru

У Києві пасажирські поїзди відправляються без затримок, проте затримуються потяги на прибуття

У Києву станом на 25 березня 2013 р. усі пасажирські поїзди зі станції Київ-Пасажирський відправляються без затримок. Затримуються лише потяги на прибуття. Вокзал працює в штатному режимі. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Залізничники увели у графік переважну більшість поїздів, які зазнали затримок руху через складні погодні умови під час вихідних.

Як повідомляють у головному пасажирському управлінні "Укрзалізниці", наразі тривають заходи із уведення у графік 12 поїздів на прибуття, які через негоду затримувалися у пунктах обороту.

Зокрема, станом на 10:00 25 березня затримуються на прибуття поїзд №100 Ужгород - Київ (орієнтовний час затримки - 3 години 30 хв), №8 Чоп-Київ (орієнтовний час затримки - 4 год), № 81 Ужгород - Київ (близько 3 годин).

Поїзди можуть скоротити час затримки на шляху прямування, тому остаточну інформацію про прибуття можна дізнаватися у довідковій залізниць України.

Із затримками очікуються транзитні поїзди - № 60 Софія - Москва (затримується на прибуття до Києва на 1 годину).

"Для забезпечення руху поїздів у складних метеоумовах на залізницях цілодобово працюють штаби зі снігоборотьби. Так минулої доби для подолання насті днів стихії було задіяно 8 тис. залізничників: колійників, енергетиків, зв'язківців та працівників інших господарств галузі", - йдеться у повідомленні.

Найбільша товщина снігового покриву спостерігалася на станціях Південно-Західної залізниці, зокрема, у Києві, Козятині, Хутір-Михайлівському, Шепетівці та ін., а також Львівської залізниці, зокрема, на ст. Сянки, Львів, Тернопіль.

Для прибирання від снігових заметів вокзалів, станцій та колій залізничники задіяли 24 снігоочисники та 43 одиниці снігоприбиральної техніки.

Нагадуємо, що пасажири, які придбали квитки на дату відправлення 23 березня, але через складні погодні умови не змогли цього дня скористатися поїздами, можуть ще й сьогодні повернути свої проїзні документи у шести касах для повернення проїзних документів (Центрального та Південного столичних залізничних вокзалів) без відмітки чергового по вокзалу. Їм буде повернено повну вартість квитків. Загалом повернені квитки за 23 березня залізничники приймали упродовж 23 та 24 березня.

Читайте також: В Україні всі потяги ходять за розкладом, затримка руху спостерігається лише з Росії, - Козак