ua en ru

У Києві відкрито перинатальний центр вартістю 5,3 млн грн, - Каськів

У Києві відкрився перинатальний центр третього рівня вартістю 5,3 млн грн. Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми відкрили другий з 27 перинатальних центрів, які будуть створені в Україні протягом наступних трьох років. Через два тижні відкриються ще два перинатальних центри в Харкові і Донецьку, і в цьому році в рамках національного проекту передбачається відкриття ще п'яти перинатальних центрів", - зазначив Каськів.

За його словами, на відкриття центру в Києві було витрачено 5,3 млн грн. В той же час, він відзначив, що будівництво перинатальних центрів фінансується в співвідношенні 75% до 25%, де 75% - частка держави і 25% - частка приватних інвесторів.

Також він нагадав, що торік державою було виділено на створення перинатальних центрів 110 млн грн, і в поточному році бюджетом передбачено виділення такої ж суми.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд в 2012 р. планує відкрити ряд перинатальних центрів у восьми областях України.