ua en ru

В Києві відкрили рух по залізничному мосту над Видубицьким автовокзалом вартістю 55 млн грн

У Києві сьогодні, 7 серпня 2013 р., відкрили рух поїздів по новозбудованому залізничному мосту над Видубицьким автовокзалом загальною вартістю майже 55 млн грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Цей об'єкт входить до проекту залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.

"Роботи з будівництва залізничного мосту виконувались за кошти державного бюджету України та Південно-Західної залізниці. Загальна вартість робіт з будівництва залізничного мосту над Видубицьким автовокзалом без врахування робіт із винесення тепломереж та інших комунікацій, становить майже 255 млн грн". - йдеться у повідомленні.

Будівництво тривало з 2006 р. Згідно з розрахунками, новий міст поліпшить пропускну спроможність на ділянці Київ - Московський - Дарниця. Довжина споруди більше 700 м, на її будівництво було використано понад 5 тис. т металоконструкцій.

"Якщо раніше рух поїздів проходив двома коліями, а зараз у нас їх буде чотири, завдяки цьому, пропускна спроможність залізничної інфраструктури збільшилась удвічі", - зазначив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

На винесення інженерних комунікацій Південно-Західна залізниця витратила 180 млн грн.