ua en ru

У Києві обсяг збору виручки після впровадження "електронного квитка" збільшиться на 20-30%, - КМДА

У Києві обсяг збору виручки після впровадження єдиного "електронного квитка" збільшиться на 20-30% за рахунок автоматизації процесу, а відсоток коштів, що витрачаються комунальними підприємствами безпосередньо на збір зменшиться з 30% до 8%. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

"Сьогодні система продажу квитків на тому ж рівні, що й півстоліття тому. Завдяки ж автоматизації ми зможемо майже повністю виключити людський фактор із процесу збору коштів, що дозволить запобігти випадкам крадіжок. Так, минулого року на одній зі станцій метрополітену були виявлені розкрадання виручки декількома касирами на суму більше 1 млн грн. Скільки таких фактів залишились не виявленими, ми не знаємо", - зазначив Крамаренко.

Він наголосив, що 29 квітня 2013 р. вийшло розпорядження КМДА, згідно з яким було затверджено переможця інвестиційного конкурсу з впровадження проекту "електронний квиток" у громадському транспорті м. Київ. Таким чином уже до кінця року буде впроваджено перший етап проекту в метрополітені, а до середини 2014 р. - у всьому наземному транспорті.

Читайте також: У Києві знизиться вартість послуг приватних парковок, - Попов