ua en ru

У Києві мітингують близько 3 тис. підприємців, і мітингувальники мають намір ночувати під стінами ВР

У Києві мітингують близько 3 тис. підприємців проти прийняття Податкового кодексу, і мітингувальники мають намір ночувати під стінами Верховної Ради (ВР) України. Про це кореспонденту РБК-Україна заявили представники малого та середнього бізнесу, які приїхали до Києва захищати свої інтереси з Житомирської, Кіровоградської, Херсонської та Миколаївської областей.
Станом на 18:00 на території Маріїнського парку та безпосередньо біля будівлі парламенту перебувають близько 3 тис. мітингувальників. На уточнююче питання, скільки часу вони перебуватимуть тут, представники малого й середнього бізнесу відповіли: "Ми будемо стояти до переможного завершення і навіть не до 22:00... ми будемо тут ночувати і прийдемо під стіни парламенту завтра".
В свою чергу представники правоохоронних органів зазначили, що у Маріїнському парку підприємці розклали намети. З огляду на це можна вважати, що в них і заночують мітингувальники.
Наразі мітинг під ВР не вщухає. Мітингувальники продовжують голосно скандувати гасла, лише їх кількість дещо зменшилася. Крім того, на транспарантах з'явилися нові написи: "Ти з базару їси і п'єш, нас як задушиш - сам помреш!", "Прийняття Податкового кодексу - злочин проти беззахисного народу України", "Не ту країну назвали Гондурасом!" і т.д.